Sunday, December 6, 2015

Khasiat dan Manfaat Jelly Gamat Gold G

Manfaat Jelly Gamat Gold G  / Gamat adalah haiwan laut yang diproses menjadi Jelly Gamat Gold G. Teripang jenis ini hanya boleh dihadapi di pulau-pulau di Langkawi, Malaysia. Yang menjadikan ini timun Golden Sea Cucumber Laut berbeza daripada lain-lain jenis secara umum bahawa jenis ini mempunyai banyak nutrien seperti protein, mineral, omega 3, Bio Unsur aktif, dan tidak ketinggalan Gamapeptida mengandungi banyak manfaat untuk kesihatan manusia.

Sea timun Emas telah digunakan sebagai ubat tradisional oleh penduduk pulau-pulau Langkawi, Malaysia. Sejak beratus-ratus tahun yang lalu, penduduk di sana telah menggunakan ekstrak gamat emas sebgai ubat traidsional digunakan untuk merawat asma, luka bakar, kencing manis, luka selepas bersalin, penyakit kulit dan walaupun sehingga membersihkan muka jerawat. Tetapi selepas lebih banyak kajian, pakar-pakar untuk mengubah suai dan membuat keberkesanan Golden Gamat adalah lebih berkesan dalam merawat beberapa penyakit kronik. Aroma di Sea timun bau yang berubah menjadi tidak berbau dan lebih mesra untuk dimakan oleh semua peringkat umur.

Khasiat Jelly Gamat Gold G menurut hasil daripada pelbagai universiti di maupunluar negara, ini Gamat Jelly mempunyai keberkesanan sebagai ubat pelbagai penyakit dan sebagai antiseptik tradisional tanpa sebarang kesan sampingan yang berbahaya.

No comments:

Post a Comment